Sticky Pecan Upsidedown Cupcakes

Leila slängde ut dessa på sin blogg idag och jag har tänkt göra dem länge, så idag blev jag verkligen sugen på att baka dessa. Köpte en BIG påse med pecans overthere, så jag var laddad till tänderna med detta recept. Det kommer från hennes kokbok Hello Cupcake!


12 CUPCAKES


Pekannötskola:
50 g smör
2 msk honung
½ dl farinsocker
3 dl pekannötter
smält smör till pensling av formarna

Cupcakes:
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
½ dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk malen kanel
½ krm malen nejlika
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Smält smör, honung och farinsocker i en kastrull under omrörning och låt koka ihop till en kola under någon minut. Ta bort från värmen.
Halvera pekannötterna på längden.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt, och pensla dem med smält smör. Häll knappt 1 msk av kolan i varje form och fördela de halverade pekannötterna över kolasmeten.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel, nejlika och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Fyll smeten över pekannötterna. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna något, vänd sedan kakorna uppochner. Dra försiktigt av pappersformarna innan de svalnat.















Kommentarer