Grymt gott grovt bröd med blåbär och tranbär!








Åh, vilket gott grovt bröd, inte för sött inte för salt, utan bara supergott! Detta kommer jag göra igen, men inte på ett tag för nu har jag ju två stora limpor av detta nerskuret i bitar bara att ta upp hur många skivor man behöver. So nice!



Både torkade blåbär och färska, är ju en hit eller hur! Så god idé att ha det i bröd. Måste vara en lysande kombination för magen tänker jag.
Gillar även att det är kanel i brödet som gör att det får en god kryddning. 









13 dl dinkelmjöl
4 dl rågkross
1/2 dl psylliumskal
2 dl torkade tranbär
2 dl torkade blåbär
1 dl hasselnötter
4 tsk bikarbonat
2 msk malen kanel
2 nypor havssalt
1 liter mild ekologisk lättyoghurt
2 dl frysta blåbär
4 msk honung



Blanda yoghurt och honung. Blanda i resterande ingredienserna förutom de frysta blåbären som blandas ner det allra sista. Klä två avlånga formar med bakplåtspapper och fördela smeten i formarna. Grädda 175 grader i 1 1/2 timme. Låt svalna.





Kommentarer

  1. Men åh...låter supergott!
    Måste provas!!

    Kram Cecce

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Gör det! Mycket gott måste jag säga!

      Kram A

      Radera

Skicka en kommentar