Kardemumma och pistage kakor



Fick ju finfin kardemumma från Indien av finfina kusinen som besöker det landet titt som tätt. Det gör mig så glad när man får sådana fina råvaror. Äkta på något vis. Tänka att skala kardemumman innan man mal den för att lägga i bakverken. Rena drömmen!






Flickorna med kompis fick fika på dessa kakor med go smoothie till efter skolan.



Så här ser grön kardemumma ut från Indien. Den skalar man och sen maler man kärnorna.









4 1/2 dl ekologiskt mjöl
1 1/8 tsk kardemumma
3/4 tsk bikarbonat
1 km kanel
2.4 dl socker
90 gr smör
4 ägg
1 tsk vaniljextract
2 dl ekologisk naturell yoghurt
1 dl hackade pistagenötter

vispa smör och socker
blanda ner äggen
blanda ner alla torra ingredienser blandat med yoghurten och vaniljen
blanda ner pistagen

lägg i stor form eller som här i små formar
grädda 175 gr
40 minuter för stor form
15 minuter för minisar
















Kommentarer