Marängtårta med äggkräm
Den tredje bröllopstårtan blev denna grymma maräng med äggkräm emellan. Den gillar vi! Den går av bara farten att göra.
Maräng:
4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.
Receptet är till 10 bitars tårta, men dessa är 15 bitars, så jag har tagit en halv gång till per tårta!
Kommentarer
Skicka en kommentar