tisdag 21 oktober 2014

Orange Chocolate Cheesecake







Det har varit älgjakt. En älgjagande familjemedlem beställde denna cheesecaken till detta ändamål. Gubbarna var supernöjda hörde jag.
Jag tog kesella istället för cream fraise och det blev mycket bättre. 





Botten;

140 gr digstivekex 

2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost

125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Pudra cacao över kakan.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar