Toscakakor


Det är ju lite så just nu att uppdateringarna på bakverken ligger väldigt långt efter. Lite beroende på nya jobbet. Men även för att bakningen kommit lite längre ner på skalan av saker att göra. 
Velat göra dessa toscakakor länge nu. De var goda. Det tyckte i alla fall de som fick fika på dem i onsdags. På mitt jobb. 





Mördeg:
1 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
180 gr smör

Mazarin:
250 gr riven mandelmassa
100 gr smör
2 ägg
2 msk grädde

Tosca:
1/2 dl pistage
3/4 dl cashew
1/2 dl pecan
3/4 dl mandelspån
1/2 dl grädde
50 gr smör
1/2 dl socker
2 msk honung

Blanda mördegen och klä 14 formar.
Blanda mazarinfyllningen och fördela i formarna.
Grädda 180 grader i 13 minuter.

Koka toscan tills den blir ljusbrun. 
Fördela toscan på kakorna och höj ugnsvärmen till 200 och grädda 10 minuter till.







Kommentarer