Kanelkaka på höstlovet



Denna veckan var det höstlov och vi åkte till goda vänner i Falköping. Så mysigt att få komma dit. Jag hade bakat en kanelkaka och lite cookies och hade med. Det var uppskattat :)
Dessa barn i denna familj gillar mina kakor. Kul!










175 g smör
2 1/2 dl socker
2 eko ägg 
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt

Fyllning:
1 dl socker
1 tsk kanel

Vispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Fyll formen med hälften av smeten. Blanda fyllningen och strö över 1/2 av den. På med resterande smet. Strö över kanelsockret ovan på. Grädda 45 minuter.





Kommentarer