Apelsinchoklad cheesecake



Har inte bloggat på länge nu!
Förra veckan fyllde mannen i huset år och det fick bli denna goa Orange Chocolate Cheesecake. Väääääldigt god! 
Dessutom toppade jag den med grädde och pudrade kakao över den!
Det är väldigt viktigt med ingredienserna när man gör cheesecake. Tänk inte tanken att använda massa b-mat. B som i billigt! Tänk ekologiskt! Tänk äkta!







Botten;

140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Pudra cacao över kakan.



Kommentarer