Saffranskrans







Den äldsta dottern kom hem i tisdags från en två månader lång seglats. På onsdagskvällen så gömde sig 15 ungdomar på vår toa och överraskade henne. Jag hade fixat fika, så dessa kransar bjöds det på!








50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl mjölk (37 grader)
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

100 gr ekologiskt smör

50 gr riven vit choklad
30 gr riven mandelmassa

Ägg till pensling
Pinjenötter

Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. 
Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. 
Smöra med hälften av smöret och riv chokladen och strö över smöret. Riv mandelmassan och gör likadant.
Rulla ihop till en krans och klipp en centimeters mellanrum i kransen och dela åt varsitt håll.

 Gör likadant med andra degen. 
Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över mandelspån.

Grädda 200 grader varmluft i 20 minuter.

Låt juldoften sprida sig!










Kommentarer