Banoffee Meringues Cake





Här kommer tårta nummer två på kalaset igår!

Denna har jag gjort en gång innan med banan och nötter men även gjort den med jordgubbar, men utan tvekan så är det väldigt mycket godare med banan och kanelnötterna ovan som gör att den blir väldigt god.
Denna tårta rekommenderar jag varmt, den är dessutom glutenfri vilket ofta är tacksamt för den som har gluten problem av olika slag.






För att få en väldigt bra maräng till denna tårtan så vispar jag den 25 minuter. Då blir den otroligt tjock och nästan lite krämig. 
Kitchen Aid skålen i glas har jag köpt HÄR, just maräng blir riktigt bra i denna skålen. Den har dessutom ett lock som man kan använda till bla jäsdegar. Just nu verkar det vara ett riktigt bra pris på den dessutom.





Just mandel och valnötter blandat med en härlig kanelsmak sättre sprätt och god smak på hela tårtan! Förbered marängen och karamelliserade kanelnötterna någon dag innan och sen monterar du tårtan innan kalaset börjar. 














Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk

4 dl grädde

3 bananer
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och söt över grädden.
Riv choklad över det hela.



Kommentarer