Snabba Grahamsbröd



Mycket goda och lättbakade bröd. Jäser som bara den. Idag blev det att plocka fram några av de amerikanska formarna. Ett mycket luftigt bröd blev det av detta bröd som är relativt snabbakat. 







Alla barnen gillade dessa, vilket är en bra grej!


















1 dl rapsolja
5 dl  ljummet vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl 
ca 11 dl ekologiskt vetemjöl 

Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor, här gjorde jag det med en äpplen och sjöstjärnor men det går absolut bra med rund eller vilken form man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter.


Kommentarer