Morotskaka med pecan och limefrosting


Morotskaka är ju definitivt en favorit!
Denna är helt klart den godaste av dem alla. Från Rosendals Trädgård kommer receptet men jag har ändrat lite. 


Jag gillar Kitchen Aid, det kanske har framgått ;) Gillar stora saker i Kitchen Aid och små. 



Denna hackaren som hackar nötter i ett nafs är käck. Den har jag köpt i USA för en spottstyver. 

































2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
Pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl pekannötter grovhackade

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och pecannötterna.
Häll i en form 25x25 cm som är bakplåtsklädd. Grädda i 175 gr i 45 minuter.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk lime




Kommentarer