Supersnabba tekakor
Nu börjar sommaren gå mot sitt slut, det år lika fort varje år mot slutet. Men nu kommer massa goa grejer som växer ute och serveras på hösten, äpplen, svamp och andra höstens godsaker. Det gillar jag!
1 dl rapsolja/olivolja
5 dl ljummet vatten
50 g jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
ca 11 dl ekologiskt vetemjöl
Blanda jäst och vatten tills det blir utrört, i med oljan och blanda ner med resterande ingredienser, degen ska precis släppa från kanterna, kör den i maskin i 5 minuter. Låt jäsa i 30 minuter.
Kavla ut degen och tryck ut 20 lika stora tekakor i rund eller vilken form man vill. Nagga dem och låt de jäsa 10 minuter. Grädda i 225 gr varmluft i ca 6-7 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar