Äpple och mandelkrämspaj


Denna äppelpaj är väldigt god. VÄLDIGT GOD! 

Extrasonen var här igår och levererade äpplen från trädgården, skeptiskt läste han receptet på denna paj som jag har bakat tidigare.
Idag kom han förbi och tyckte den var supergod! Det blev häng idag här med ett gäng härliga ungdomar!
Det är den med! Det är Roy Fares recept från hans kokbok Sweet!











Botten;
120 g mjukt smör
3 dl vetemjöl 
1 dl florsocker 
1 äggula

Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Ställ i kylskåp tills vidare.

Mandelfyllning:
200 g  riven mandelmassa
1 tsk kardemumma 
100 g rumstempererat smör
1 ägg  
3 äggulor

Vispa ihop alltsamman till en kräm.

Äpplefyllning:
4-6 äpplen 
1 tsk kardemumma
1 msk malen kanel 
1/2 dl mandelmjöl
2 msk flytande honung 
1/2 dl råströsocker 

Dela äpplena och blanda i övriga ingredienser.

Havrecrumble:
 1/2 dl strösocker 
1 1/2 dl vetemjöl 
1/2 dl ekologiska havregryn
1/2 tsk bakpulver 
60 g mjukt smör

Blanda ihop till en crumble,

Fyll pajskalet med mandelkrämen, sen äpplena och sist crumblen. Grädda 175 grader 40 minuter. Låt svlana!

2 oktober och det är varmt ute, så det gick att sitta ute. De kom in efter en stund och sa att det var för varmt!


Kommentarer