Semlor




Idag har jag bakat semlor, de godaste någonsin, tror jag. Väldigt fluffiga och fina. En go lördagsfika är ju så härligt. 
Jag har bakat cookies idag med, chocolate chip cookies. Lägger upp lite bilder på dem senare ikväll.

 Nu står maken och kokar kräftor som vi ska äta ikväll. Ljumma nykokta kräftor är svårslaget. 




Nedan så står receptet med för hemmagjord mandelmassa, men dessa gjorde jag med färdigköpt massa. Rev den och blandade med lite mjölk och vispad grädde. Så god kräm.



Bullar
50 gr jäst
3 dl ljummen ekologisk mjölk
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl 

Jäs i 45 minuter.
Dela degen i 18 bullar och låt dem jäsa 45 minuter
Grädda 200 grader varmluft i 7-8 minuter.

Mandelmassa
125 gr mandel
1 1/2 dl socker som man kör några minuter i blender.
En skvätt mjölk i mandelmassan så den blir krämigare.
(Denna mängd mandelmassa räcker till ca hälften av semmelbullarna).

Skär av toppen av bullen, kräma på lite mandelmassa på bottendelen, sen grädde ovanpå det och sätt på locket. Sikta florsocker över.

Ätes med fördel med varm mjölk. 




Kommentarer