onsdag 8 mars 2017

Oreo Chocolate Cake




Igår hade mellantjejen 14-årskalas. Det blev hemmagjorda pizzor i olika varianter. Till efterrätt ville hon ha denna tårta som jag gjorde senast för ett par veckor sen ju. Men den är väldigt god. 
Flickorna var ensamma hemma då vi andra var borta på annat. Det var skratt, tjo och tjim när jag kom hem. Tur att de är lediga idag från skolan.

Själv hade jag en mastodont dag igår. Så trött när jag la mig att det inte gick att somna. För många timmars jobb plus att rodda kalaset emellan. Men i eftermiddag blir det soffan och en go promenad tänker jag.

Fast först lite jobb denna morgon!
















Browniebotten:
200 gr mörk choklad
120 gr ekologiskt smör
1 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl muscovadosocker
4 ekologiska ägg
½ tsk vaniljpulver
 2 ½ dl ekologiskt vetemjöl


Oreofyllning:
2 pkt oreos cookies
200 gr philadelphiaost

Mjölkchoklad fudge:
1 1/4 dl ekologisk grädde
150 gr mjölkchoklad


Smält smöret i kastrullen och lägg i chokladen som smälter. Rör i sockren och sen de 4 äggen. Ta i de torra ingredienserna och rör försiktigt runt!

Häll i en form med löstagbar kant som jag först klätt med bakplåtspapper i botten och sen smort pappret. Grädda 160° i 30 minuter. 

I en blender kör oreokakorna tills det är ett pulver, blanda ner philadelphiaosten tills det blir en kräm. Bred krämen över botten, den behöver inte vara helt kall men svalnat en liten stund.

Koka upp grädden och smält ner chokladen i den. Låt den svalna lite och häll det över oreokakfyllningen.

Låt kakan stå i kylen minst 4 timmar eller över natten.

Garnera tårtan med frukt och bär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar