Björnbärsmarmelad






En bit brie med björnbärsmarmelad är ju så grymt gott ihop. Svårslaget! Jag kokade denna björnbärsmarmeladen i tisdags kväll lite snabbt. Sylta och safta går ju väldigt fort även marmelad gör det. Det är ju plocka bären som tar tid. Nu hade jag dessa i frysen från i somras. Just björnbär växer ju i oändlighet runt knuten på huset och runt om ön. Bara att gå ut och plocka när de mognar. Ännu bättre är ju att skicka barnen på uppdraget. 



Idag har jag haft en god vän på besök. Alltid lika roligt att prata med honom. Jag gillar när man bara tar vid där man slutade förra gången. Vissa personer får man börja om från början varje gång men inte med denne mannen.
Inatt kommer maken hem från fisket. Så nu börjar familjelivet på riktigt igen. 






Det är ju käckt att få slut på bären i frysen från förra sommaren innan man ska fylla den igen med nya bär som kommer mogna framöver.




Marmelad:

5 dl björnbär
2 dl ekologiskt muscovadosocker
2 1/2 dl ekologiskt syltsocker
1 ekologisk citron, skalet
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Kokas i 25 minuter på svag värme. Häll upp i en ren och varm burk. 


Kommentarer