lördag 24 juni 2017

Lax cheesecake med kräftor on top






Igår var det ju midsommarafton. Förmiddagen var görfin men det började regna lagom till midsommardansen. Så det fick bli gummistövlar. 

Jag hade gjort denna laxcheesecaken till kvällen att ha med till buffébordet. Den tog slut! Väldigt trevlig kväll hemma hos några vänner blev det med massor av god mat.




Här är vi och matar krabborna i ekosystemet, med kräftskal ;)



Så gummistövlar och sommarklänning. Försökte matcha iaf.




















Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Kör kavringen i en blender så det blir smulor av det. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut kavringen i en form med löstagbar kant.

Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraiche
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar

Vispa osten och cream fraichen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.

Skala ett par kilo kräftor och dekorera med ihop med citron, gurka och dill.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar