Ricottapaj med soltorkad tomat, spenat och pinjenötter






Gjorde denna goda pajen för ett par dagar sen, fylld med ricotta, spenat, soltorkad tomat och pinjenötter. Till den så hade jag Sopresa Veneta, tror den heter så alla fall. Brieost med fikonmarmelad och vattenmelon.
Mjuk och krämig är denna fina paj. 



Ibland undrar man ju hur tjejer är funtade. Det gör ju verkligen ont i mammahjärtat när kompisar till barnen inte är snälla. Även om man är partisk såklart så hade man ju aldrig någonsin trott att det ens går till så här bland ungdomar idag. Jösses! 




















175 gr smör
4 dl ekologiskt vetemjöl
1 msk vatten
Blanda och tryck ut i en pajform.

250 gr ricottaost
2 dl ekologisk mjölk
2 ekologiska ägg
65 gr färsk spenat, hackad
10 soltorkade tomater
finhackad basilika
salt, peppar
45 gr pinjenötter

Blanda ihop till en smet och lägg i pajskalet. Grädda 25-30 minuter i 200 grader.

Happy pie!



Kommentarer