Morotskaka med pecan och limefrosting


Morotskaka, det är nog det bästa M vet. Varje gång vi äter det på café så säger han att det finns ingen morotskaka som slår min. Den är godast. 
Det är troligtvist sant. 













2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl pekannötter grovhackade

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och pecannötterna. 
Häll i en form 25x25 cm som är bakplåtsklädd. Grädda i 175 gr i 45 minuter.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk lime




Kommentarer