Banoffee Meringues Cake









Nackspärr idag. Har nästan inte sovit inatt. Inget vidare alltså.
Så vilat en stund efter jobbet idag så man orkar med kvällen. 
Fick alla fall till ett släktkalas i helgen. Nu är det gjort. Serverade portergryta gjort på hjort. Det verkade gå hem hos släkten.
Till efterrätt hade jag gjort två tårtor. En med banan som är godast. En med hallon för att barnen inte gillar banan. De vet inte vad de går miste om.
Flickorna har fyllt tio i höst och det var det vi firade. 
















 Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk

4 dl grädde
3 bananer
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel
Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och strö över grädden.
Riv choklad över det hela.





Kommentarer