Raspoffe Meringues Cake




Bakade även denna tårta till kalaset. Men bytte ut bananerna till hallon. Barnen gillar tydligen inte banan. Så nu blev alla nöjda och glada. 













 Marängbotten:
4 ekologiska äggvitor
200 gr socker
Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk

4 dl grädde
Hallon
Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Fördela hallonen över kolan.
Vispa grädden och bred över hallonen.

Topping:
1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel

Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och strö över grädden.
Riv choklad över det hela, ok det missade jag.



Kommentarer