Fisksoppa


Utan tvekan så är detta den godaste soppan vi vet. Man kan variera sig med hummer, kräftor eller räkor. Även kan man ha olika sorters fisk som lax och torsk. Matig och krämigt god. Denna är på räkor som vi hade kvar i frysen sen Martin fiskade dem för ett par veckor sen. Nu är han ute igen så man kan ju hoppas det blir lite nya goda räkor.





Fisksoppa med saffran får en god smak. Gjorde denna på räkor och torsk som Martin fiskat båda.

2 purjolök
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
svartpeppar 

Fräs i smör några minuter. I med;

1 påse saffran
3 dl buljong (ekologisk)
3 skållade och skalade tomater skurna i tärningar
3 dl grädde
2 msk cream fraîche 

Koka några minuter i med; 

1 dl vitt vin
Torsk skuren i bitar
Kräftor eller räkor
Persilja

Hettas upp, sen är den klar!


Kommentarer