Mjölkchokladfudge med karamelliserade salta mandlar




Galet goda! 

Så smakar dessa mjölkchokladfudge med karamelliserade salta mandlar. Nu har jag gömt dom och för de är försvinnande goda måste jag säga. Får se om de finns kvar till jul ;) 








































200 gr mandel

85 gr socker
2 msk vatten
25 gr smör

500 gr mjölkchoklad (Marabou)
50 gr smör
1 burk kondenserad mjölk
1/4 tsk flingsalt

Rosta mandeln i het stekpanna. Lägg dem på en tallrik så länge. Smält sockret och vattnet i stekpannan så det karamelliseras och häll i mandeln och smöret. När det är lagom, häll på ett bakplåtspapper för att kallna och stelna.

Micra choklad, kondenserad mjölk, smör och salt. Det går fort. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv. Lägg i den i chokladsmältet och blanda. Häll i form 20x20 cm som är klädd med bakplåtspapper. När den svalnat så förvara den i kylskåp över natten, den kan du skära upp den i snygga rutor! Lite flingsalt på det hela! 







Kommentarer